Är du vid den platsen, det tillfället i livet då det är dags att byta bostad? Till något större, kanske en villa?

Det är en händelserik upplevelse att flytta till ett nytt hus, och det finns många saker att tänka på. Det som är bra är att man oftast har en del tid på sig innan man flyttar in, så att man har tid att förbereda det nya hemmet inför ens ankomst. På det sättet tar man bort lite av arbetsbördan när man väl ska flytta in, eftersom man avverkat en del saker tidigare. Några av dessa kan vara följande:

 • Passa på att måla om de väggar ni vill ändra på, det är väldigt smidigt att få detta gjort innan det börjar komma in möbler och annat i hemmet. Byta lister, spackla igen hål och liknande görs med fördel innan inflyttning. Se till att maskera ordentligt, särskilt om du ska maskera på tapeten, till exempel om du ska måla en vägg i olika färger. Läs mer här om hur du hittar rätt maskeringstejp.
 • Se till att huset är skyddat innan ni flyttar in. Det finns många olika sorters larm, ett brett utbud finns på Sectoralarm.se där ni kan hitta det som passar ert hem bäst. Installera ett larm, kontrollera fönster och dörrar så att de är säkra. Hör med grannarna hur det är med grannsamverkan mot brott. Kontrollera brandvarnare och försäkra er om att det finns minst en på varje våning.
 • Planera hur möbleringen ska ske. Mät, tejpa upp på golv, fundera. Att i förväg planera vart saker och ting ska stå underlättar inflyttningen, och om ni redan i förväg kollar vart vilka möbler får plats undviker ni att släpa runt från rum till rum för att hitta en plats där de ryms.

I stort handlar det om planering. Visst kan det vara jobbigt att försöka planera i förväg, särskilt när en flytt redan är stressig som den är. Men att planera och göra saker i förväg kan faktiskt vara ett effektivt sätt att minska stressen och göra flytten smidigare. Att flytta till ett nytt hem är ofta förenat med många glada och uppspelta känslor, och det vore tråkigt att låta stress göra de framtida minnena dunkla, när de i stället kan vara späckade med lycka och glädje. Gör din flytt till en bra upplevelse!

 • Tips för en trendig trädgård
  Tips för en trendig trädgård
  Med våren kommer alltid nya trädgårdstrender och tips på inredning. Något som sticker ut för den här gången är färgen svart.
 • Trevligt med mysig uteplats
  Trevligt med mysig uteplats
  Något som är riktigt härligt att ha är en uteplats som man kan tillbringa mycket av sin lediga tid på.
 • Inred med en pool
  Inred med en pool
  Att gå i pooltankar är att gå i fantastiska tankar. Vissa människor drömmer om en pool i flera år innan de slår till.