artholia.seSveriges dyraste lägenhet är nu till salu, och självklart ligger den i Stockholm.

Det är på Linnégatan i Östermalm som lägenheten ligger. Lägenheten, som snarare är ett penthouse, såldes för 83 miljoner kronor – ett rekord när det kommer till den svenska bostadsmarknaden. Lägenheten är på 482 kvadratmeter, har uteplatser med utsikt över Stockholm. Från lägenhetens altan kan du se allt från Stadshuset till Operan och Globen, Södermalm, Lidingö och Finlandsfärjorna.

Och det är ju dyrt att bo i Stockholm, även fast det kanske inte är lika dyrt som just denna lägenhet. Men vill du bo innanför tullarna får du räkna med att betala över 2 miljoner kronor, och då är det max 30 kvadratmeter som du har att bo i. Vill du ha en tvåa kommer priset garanterat att passera 3 miljoner. Trots dessa galna summor köper folk lägenhet i Stockholm, men det är ju också en investering och mest troligt kommer lägenheterna bara bli dyrare – det är svårt att förlora på ett bostadsköp i Stockholms innerstad. Det som däremot kan bli svårt är att betala lån och räntor. Amorteringskraven gör att du kan komma att betala upp till 2000 kronor bara i amortering, till det kommer minst 3000 kronor i ränta och en avgift på 2-4000. Det är få som själva kan betala detta på sin månadslön. En idé är ju att köpa en lägenhet utanför tullarna, bara där kommer du ner nära på miljoner kronor. Och för att verkligen göra det tydligt hur mycket du kan tjäna på att inte söka en lägenhet i Stockholm: 7 saker du kan köpa istället för en lägenhet i Stockholm

 • Tips för en trendig trädgård
  Tips för en trendig trädgård
  Med våren kommer alltid nya trädgårdstrender och tips på inredning. Något som sticker ut för den här gången är färgen svart.
 • Trevligt med mysig uteplats
  Trevligt med mysig uteplats
  Något som är riktigt härligt att ha är en uteplats som man kan tillbringa mycket av sin lediga tid på.
 • Inred med en pool
  Inred med en pool
  Att gå i pooltankar är att gå i fantastiska tankar. Vissa människor drömmer om en pool i flera år innan de slår till.

Andra bra saker som du kan göra för att få ner kostnaden vid ett bostadsköp är att ta hjälp med flytten av vänner, välja en lägenhet med låg avgift, jämföra räntor på olika banker, kolla upp var du hittar bästa pris på flyttstädning och som sagt se över ifall det inte är värt att bo utanför tullarna. Mer information som är viktig för att det inte ska bli dyrt på grund av en flytt hittar du här på Skatteverket.