Den som har en uteplats i anslutning till sitt hus känner sig i det närmaste som en kung när sommarvärmen kommer och utesäsongen kör igång på allvar. Detta är en fantastiskt härlig tillflyktsplats som gör att man till fullo kan njuta av den skönaste tiden på året.

Om vädret tillåter kan man spendera mycket tid på sin uteplats och i och med detta bör förstås uteplatsen vara både tilltalande och bekväm. Med andra ord kan man gott satsa lite extra resurser här för att lyxa till det med bekväma och snygga möbler, fina detaljer med mera. Här ska vi ge lite tips på vad du kan göra för att försköna just din uteplats till lyx.

Bekvämligheter

Precis som rubriken antyder så är ledordet för njutning just bekvämlighet. Spenderar du mycket tid på din uteplats vill du förstås se till att den är så bekväm som möjligt, läs mer, för att få ut så mycket som möjligt av din tid där. Satsa därför på sittgrupper som både är sköna att sitta i och attraktiva att beskåda. Gärna varianter som enkelt går att flytta runt, ifall du får för dig att flytta ut ex. en soffa på gräsmattan. Det finns många olika definitioner av lyx, detta varierar mycket mellan olika människor, men en mysig uteplats där du sitter extra skönt gör att du lättare kopplar av.

Inredningsdetaljer

När du har den sittkomfort du behöver är det dags att se sig omkring efter övrig inredning som kompletterar bilden. Med tanke på de kyliga, skandinaviska sommarkvällarna skapar det extra myskänsla om man har rätt belysning. För temperaturens skull kan du förstås använda dig av terrassvärmare och liknande, men den varma känslan kommer också av levande ljus, vackra lyktor och kanske en och annan solcellslampa som med sitt svaga sken förgyller stunden. Känslan av värme skapar man också genom att lägga ut sköna filtar, som kan vara av valfri kulör. Trasmattor i olika utföranden är också väl värt att överväga, eftersom detta är både snyggt och behagligt för fötterna att gå på.

En lyxig känsla skapas också av tillförandet av krukor i olika storlekar; gärna en variant som ger lite medelhavskänsla (om detta är din grej) och som du fyller med vackra blommor – eller varför inte färska kryddor, som ger en härlig doft?