När sommaren är här är det många svenskar som beger sig ut till sina sommarställen. Sommarhuset bjuder ofta på mycket charm och en lite mer avslappnad och lekfull inredning än i ett vanligt hem.

3091291-interior-fritidshus (1)

Nu är USA:s president Barack Obamas sommarhus till salu, rapporterar Svenska Dagbladet. Hans sommarhus som han hyrde under 2013 är satt till ett pris av 22,5 miljoner dollar, vilket motsvarar 191 miljoner kronor. Det lyxiga sommarhuset är beläget på ön Martha’s Vineyard, som ligger söder om Cape Cod i Massachusetts. Huset är 650 kvadratmeter stort och har sex sovrum, fem badrum och sjöutsikt. Även om huset är enormt, är tomten ännu större. I helhet är den hela 38 000 kvadratmeter. På dessa kvadratmeter finns bland annat en pool, en halv basketplan och ett gästhus.

En annorlunda inredning i sommarhuset

Obamas sommarhus är nog i det lyxigaste laget för de flesta men många svenskar har även dem sommarhus runt om i landet. Sommarhuset tillbringar många nästan lika mycket tid i, som de gör i sina hem. Därför ser de flesta till att ha det riktigt mysigt och hemtrevligt i sommarhuset. De lägger ofta väldigt mycket pengar och tanke på inredningen och det är inte ovanligt att de fyndar unik och vacker inredning online. Att just ha en unik inredning i sommarhuset är väldigt vanligt. De flesta har nämligen inte riktigt samma typ av inredning i sina sommarhus som de har hemma. I sommarhuset försöker de skapa en mer avslappnad och somrig känsla. I den här artikeln tipsar man just om hur man inreder på det där härliga, somriga viset och här kommer några av tipsen:

 • Blanda gärna olika typer av mönster. Håller du dig till en harmonisk skala kan du få ett enhetligt intryck även om du blandar rutigt, blommigt och randigt.
 • Blanda även olika material på dina kuddar och textiler. Exempelvis linne, bomull och sammet i en skön mix. Ett annat tips är att satsa på frotté i fina färger och mjuka kvaliteter.
 • För att skapa ett vuxet men ändå somrigt uttryck kan du blanda mjuka, pudriga pasteller med kalla toner i turkosa nyanser. Allt från stark turkos, till aqua och ljusblått fungerar.

Bevara husets gamla charm 1972080-sommarstallet

De flesta sommarhus har några år på nacken, och den gamla charmen är verkligen värd att bevara. Även om huset behöver lite renovering, kan renoveringen göras i tidstypisk stil så att man verkligen ser att huset är gammal. Om det finns äldre detaljer som går att bevara, är detta perfekt för att skapa den där gammaldags stilen. Ett tips för att verkligen få huset att se ut som det gjorde förr, är att bryta upp eventuella nylagda golv för att hitta originalgolvet. Ofta är det faktiskt i ganska bra skick. De som lagt nytt golv på har kanske bara tyckt att det gamla golvet sett just gammalt ut. Läs mer.

 • Tips för en trendig trädgård
  Tips för en trendig trädgård
  Med våren kommer alltid nya trädgårdstrender och tips på inredning. Något som sticker ut för den här gången är färgen svart.
 • Trevligt med mysig uteplats
  Trevligt med mysig uteplats
  Något som är riktigt härligt att ha är en uteplats som man kan tillbringa mycket av sin lediga tid på.
 • Inred med en pool
  Inred med en pool
  Att gå i pooltankar är att gå i fantastiska tankar. Vissa människor drömmer om en pool i flera år innan de slår till.