Att ha ett snyggt matbord i sitt hem är väldigt viktigt för många. Det är runt det som familj och vänner kan samlas och verkligen umgås, samtidigt som de kan avnjuta en god middag med god dryck. Dessutom är det en grym inredningspryl om man väljer rätt och något som kan vara en av de mest centrala punkterna i ens hem. Det innebär dock inte bara lugn och ro och trevligheter utan ibland kan det bli väldigt stökigt och urarta, något som nog många familjer känner igen sig i. På kristianstadsbladet.se har man skrivit om just detta:

Ett fridfullt lugn vid middagsbordet efter en lång dag på jobbet, i förskolan och skolan tycks vara en ouppnåbar dröm för många föräldrar. Ofta kommer bråk och gnabb i vägen, om man ens lyckas få barnen att sitta kvar vid matbordet.Men boven i dramat behöver inte vara barnen, det är ofta ditt eget beteende.
– Om man rannsakar sig själv hoppar man nog upp och ner från bordet en hel del, svarar i telefon och hämtar saker, och när man väl sitter ner tillbringar man större delen av tiden med att tjata på barnen, säger barndietisten Sara Ask, som har både professionell och personlig erfarenhet av matstruliga barn.

Att få ro är dock inget som är omöjligt när man samlats runt sitt fina matbord, det handlar om att utrstråla lugn som smittar av sig på resten av familjen. Sen är ju en hetsig diskussion aldrig något man kan undvika, men det är trots allt sådant som hör till att äta middag med hela familjen!

 • Tips för en trendig trädgård
  Tips för en trendig trädgård
  Med våren kommer alltid nya trädgårdstrender och tips på inredning. Något som sticker ut för den här gången är färgen svart.
 • Trevligt med mysig uteplats
  Trevligt med mysig uteplats
  Något som är riktigt härligt att ha är en uteplats som man kan tillbringa mycket av sin lediga tid på.
 • Inred med en pool
  Inred med en pool
  Att gå i pooltankar är att gå i fantastiska tankar. Vissa människor drömmer om en pool i flera år innan de slår till.