Att renovera hemma själv kan ses som ett stort, kanske näst intill omöjligt, projekt som de allra flesta försöker undvika. Istället anställer vi folk för att fixa i princip allt nu för tiden utan att ens skänka en tanke åt att man kanske borde fixa allting själv istället. Visst är det betydligt mer tidskrävande än att kontakta någon som kan hjälpa en, men det bli både billigare och ett mycket mer personligt resultat. Man vet bara själv vad man vill fokusera på och hur man vill att slutresultatet ska se ut, och hur duktig person man än anställer så vet den inte riktigt vad som pågår i din hjärna. Dessutom är det otroligt roligt och lärorikt att fixa saker på egen hand!

Att leva i ett fint hem är det många som vill, och det är inte så konstigt. Man spenderar väldigt stor del av sitt liv i sitt hem, och därför är det klart att man vill trivas när man är där. Men att trivas i sitt hem är inte det enklaste utan det kan krävas allt ifrån en stor renovering till små saker som man fixar i ordning.  Att renovera badrummet är något som många ofta väljer att fokusera på, eftersom det är den del av hemmet som många värderar högst. Ett nytt och fräscht badrum att kliva in i på morgonen är ofta mer värdefullt än sköna stolar vid köksbordet, och att fixa det på egen hand kan vara riktigt roligt. Dock måste man tänka på mycket, och här kommer två bra tips!

 • När man bestämmer hur själva helheten i ett badrum ska se ut har man många beslut att ta. Ska det vara inrett med trä? Vitt? Rostfritt? Vill man ha moderna badrumsmöbler eller retro? Det finns hur många val som helst som man ska ta, och det gäller att man är säker på sin sak innan man sätter spaden i marken, så att säga. Vissa är försiktiga när det kommer till inredningen medan andra går ”all in” och kör på det som de spontant faktiskt tycker är fint. Inte för att det är ett säkert kort som alltid fungerar, utan för att det återspeglar dem själv.
 • Om man renoverar hemma kan det ändå vara en idé att ta hjälp till vissa delar. Att lägga om vattenledningar, elektricitet och så vidare är inte det lättaste för en amatör, särskilt inte att göra det. Att prova på det på egen hand och sedan inse att allt blev fel kan vara otroligt mycket dyrare än att anställa någon från första början. Man ska alltså med andra ord vara säker på vad man ger sig in på när man ska fixa sitt badrum!

Men det är inte alla som har en sådan tur att äga sitt hus eller sin lägenhet, och därmed får ändra om hur de vill. Om man vill få klart för sig vad man får, och inte får, ändra och renovera i sin bostad kan man kolla in här, på dn.se, där man skrivit en lång artikel om det.

 • Dyrt med bostadsköp? Tänk över dina alternativ!
  Dyrt med bostadsköp? Tänk över dina alternativ!
  Sveriges dyraste lägenhet är nu till salu, och självklart ligger den i Stockholm.
 • Dags för hyresrätt?
  Dags för hyresrätt?
  Bostadspriserna för bostadsrätt i Stockholm skenar – kanske är det därför läge att hyra lägenhet istället för att köpa?
 • Vid köp av bostad
  Vid köp av bostad
  Den som ska köpa en ny bostad bör vara påläst och noggrann för att göra det bästa köpet. Gå på många visningar, ha koll på prisläget och undersök bostaden noga vid visning.