Vare sig om man planerar att bo kvar på samma ställe som man gör, eller att flytta, så är det alltid en god idé att fundera över en renovering. Man vill trivas i sitt hem och tycka om att vakna på morgonen och gå in i sitt fina kök och ta en kopp kaffe, inte vakna till ett kaos och ingen fungerande kaffekokare. Man kanske tror att kakel till köket  inte spelar någon direkt roll, men det är faktiskt precis tvärt om! Om man går i säljtankar är det också en god idé att ändra utseendet på sitt kök, badrum eller annat. Något som man skrivit om på svd.se:

– Varje krona ut är nästan tre kronor in. Marknaden betalar en premie så snart ett objekt nyligen är renoverat. Så länge det inte är lägenheter i innerstaden ratar köparna nästan renoveringsobjekten, säger Jan Jägholm, fastighetsmäklare på företaget med samma namn, som mäklar fastigheter i norra Stockholm samt i innerstaden.

– I dag vill folk ha snyggt hemma, inredningsprogrammen har bidragit till det. Det är lättare att sälja huset om det är renoverat och blir det sämre tider är det också mer lättsålt med ett renoverat hus, säger Hans Randmark, vice vd på Fastighetsmäklarförbundet. (Läs hela artikeln här).

Det innebär med andra ord att ja, det kostar att renovera. Men det kostar ännu mer att inte göra det i och med att man allt som oftast får mycket mer när det är dags att sälja. Något som ingen tackar nej till.

 • Dyrt med bostadsköp? Tänk över dina alternativ!
  Dyrt med bostadsköp? Tänk över dina alternativ!
  Sveriges dyraste lägenhet är nu till salu, och självklart ligger den i Stockholm.
 • Dags för hyresrätt?
  Dags för hyresrätt?
  Bostadspriserna för bostadsrätt i Stockholm skenar – kanske är det därför läge att hyra lägenhet istället för att köpa?
 • Vid köp av bostad
  Vid köp av bostad
  Den som ska köpa en ny bostad bör vara påläst och noggrann för att göra det bästa köpet. Gå på många visningar, ha koll på prisläget och undersök bostaden noga vid visning.