Med våren kommer alltid nya trädgårdstrender och tips på inredning. Något som sticker ut för den här gången är färgen svart.

 

När det gäller färger i trädgården tänker nog de flesta vanligen på gröna naturfärger i kombination med blommiga toner i rött, gult rosa eller lila. Faktum är dock, att när det gäller färgtrender i trädgården har mörka, dova eller näst intill svarta färger varit mest populära de senaste tio åren. Att kombinera svart och vitt är något som är vanligt förekommande, och bryter av vackert mot allt det gröna. Växtodlare runtom i världen försöker i dagsläget få fram en äkta svart växt, men hittills utan lyckat resultat. Dock finns ett omfång växter som är mörkt bruna eller lila, som exempelvis krukväxten ”Black Magic” och hyacinten ”Midnight mystique”, för den som inte har tålamodet att vänta in de kolsvarta växter som är på intåg.

 

Bryt av med markstenMarksten på gårdsplan

För den som inte känner för svarta växter finns andra tips för att få till en trendigt mörk trädgård. En idé kan vara att lägga ut marksten, vilket finns i många former. Enligt Vi i villa är det natursten som ger en mest livfull yta till skillnad från trä, kullersten, tegel eller betong. Exempelvis kalksten är en sorts natursten som finns i både svart och mörkgrått. Vill man inte följa den svarta trenden lika fullt ut finns det en uppsjö av svarta trädgårdsmöbler eller dekorationer som krukor och lyktor att välja bland.

 • Tips för en trendig trädgård
  Tips för en trendig trädgård
  Med våren kommer alltid nya trädgårdstrender och tips på inredning. Något som sticker ut för den här gången är färgen svart.
 • Trevligt med mysig uteplats
  Trevligt med mysig uteplats
  Något som är riktigt härligt att ha är en uteplats som man kan tillbringa mycket av sin lediga tid på.
 • Inred med en pool
  Inred med en pool
  Att gå i pooltankar är att gå i fantastiska tankar. Vissa människor drömmer om en pool i flera år innan de slår till.

Vilka andra trädgårdstrender kommer i vår?

Är du en mer färgglad person? Eller bryr du dig inte om färger alls? Misströsta inte! Det finns en rad andra trädgårdstrender för 2017 att fokusera på. Enligt Expressens Leva&Bo är de mest populära trenderna för året att odla ätbara grönsaker och kryddor, att låta trädgården ha en skogsinspirerat utseende med många bladväxter och att inreda med amplar både inne och ute.