Något som är riktigt härligt att ha är en uteplats som man kan tillbringa mycket av sin lediga tid på. Redan när solen kommer fram på våren börjar vi tänka på våra uteplatser och på hur vi ska göra dem så mysiga som det bara går.

675691-table-for-dinner

När sol och värme börjar komma, fullkomligt rusar människor till möbelbutikerna för att inreda sina uteplatser. Detta kan man läsa på vlt.se. Redan under påsken hann försäljningen av utemöbler komma igång och sedan dess har det varit full fart hos de flesta återförsäljare. Visst finns det de som har väntat till nu när sommaren snart är slut och vill fynda på höstrean, men de flesta har investerat i nya möbler så fort solen börjat visa sig i våras. Några nya trender för året när det kommer till uteplatsen är bland annat att de flesta möbler är vädertåliga, vilket innebär att de kan stå ute oavsett väderlek.

En mysig uteplats

Det krävs dock inte enbart fina och bra möbler för att göra en uteplats. För att den ska bli så speciellt och mysig som de flesta vill ha den, är det bästa att försöka skapa en känsla av ett riktigt vardagsrum fast utomhus. Detta kan man göra genom att gå loss med pynt, härliga textilier i form av kuddar och filtar, och självklart även ha massiv med ljus. Något som det tipsas om i den här artikeln och som verkligen skapar en ombonad känsla, är att lägga en matta eller två på marken under eventuella bord och stolar. För att mattan ska klara av regn och smuts kan det vara bra att köpa en i plast.

Lyxa till med spabad

Men för att verkligen göra uteplatsen till en plats där man vill vara hela sommaren, och kanske även lite på vintern, kan det behövas något lyxigt och speciellt som exempelvis en badtunna eller ett spabad. En sådan hittar man på www.badspecialisten.se, som verkligen erbjuder allt inom pool och bad.

”Ett spabad kan beskrivas som en vidareutvecklad bubbelpool, byggd för att användas utomhus. Den har inbyggt reningsverk, massagemunstycken och belysning.” Läs mer.

 • Dyrt med bostadsköp? Tänk över dina alternativ!
  Dyrt med bostadsköp? Tänk över dina alternativ!
  Sveriges dyraste lägenhet är nu till salu, och självklart ligger den i Stockholm.
 • Dags för hyresrätt?
  Dags för hyresrätt?
  Bostadspriserna för bostadsrätt i Stockholm skenar – kanske är det därför läge att hyra lägenhet istället för att köpa?
 • Vid köp av bostad
  Vid köp av bostad
  Den som ska köpa en ny bostad bör vara påläst och noggrann för att göra det bästa köpet. Gå på många visningar, ha koll på prisläget och undersök bostaden noga vid visning.