Växter

Vi i Sverige bra på husdekor

Vi i Sverige har generellt väldigt bra koll på vad för regler som gäller när det kommer till bygge. Vi vet till exempel att man ska köpa en viss sorts lampor och belysning för badrummet. De höga kostnaderna vid eventuell fuktskador har gjort oss väldigt medvetna om vårt badrum. Och inte bara vårat badrum utan också resten av vår bostad. Vi pratade dock om att köket också var ett våtrum och något som vi helt hade glömt. Men det var som sagt tidigare. Nu ska vi gå in på något helt annat. Men som också har om bostäder och bygge att göra.

Bygg eget växthus

För Mia Decoy blev det som en liten uppstickare. Efter att länge ha längtat efter ett eget växthus så en dag så fanns det bara där. Hon hade hela tiden velat ha ett eget växthus och en dag så började hon bara gräva för att ordna med en grund. Då Mia har hittat det mesta på loppis så har själva huset i sig inte kostat så mycket, även om det har tagit en hel del tid och kraft att slutföra arbetet.
Mia själv gillar de växter och blommor som doftar mycket och har personlighet. Och på kvällarna brukar hon sitta där inne och tända ljus och dricka te. Annars slukas det mycket böcker inne i växthuset och just nu är det serien om ”Damernas Detektivbyrå” som hålls varm. På kvällarna går gärna Mia till huset och stryker lite på citronträder, det gör att aromerna och dofterna kommer fram menar hon.

”– Jag har alltid velat ha ett växthus och en dag började jag bara att gräva grunden, säger Mia, och berättar att maken Niclas inte var lika entusiastisk. Men i dag sitter han också gärna där och kopplar av.”

 • Tips för en trendig trädgård
  Tips för en trendig trädgård
  Med våren kommer alltid nya trädgårdstrender och tips på inredning. Något som sticker ut för den här gången är färgen svart.
 • Trevligt med mysig uteplats
  Trevligt med mysig uteplats
  Något som är riktigt härligt att ha är en uteplats som man kan tillbringa mycket av sin lediga tid på.
 • Inred med en pool
  Inred med en pool
  Att gå i pooltankar är att gå i fantastiska tankar. Vissa människor drömmer om en pool i flera år innan de slår till.