Den som ska köpa en ny bostad bör vara påläst och noggrann för att göra det bästa köpet. Gå på många visningar, ha koll på prisläget och undersök bostaden noga vid visning.

1821295-real-estate-agent-with-keys-in-front-of-sign-and-house (1)

Att flytta är oerhört kul och när man ska flytta kan det vara smart att planera lite innan så att flytten blir så smidig som möjligt. Men innan man flyttar måste man självklart hitta en ny bostad, och det är inte helt lätt. Det gäller att ha koll på vad man gör och vara noggrann, annars kan det bli så att man betalar för mycket för bostaden eller köper en bostad som man inte kommer att tycka om i framtiden.

Få koll på prisläget

I Dagens Nyheter kan man ta del av några tips för att göra bostadsletandet så bra och smidigt som möjligt. Ett första tips är att förbereda sig väl inför köpet genom att gå på många visningar och få koll på vilket pris bostäderna säljs för. Då får man kunskap om vad en viss bostad är värd, vilket hjälper en att veta om man betalar ett över- eller underpris när man väl köper en bostad. Det är även bra att kolla upp vad bostäder i samma område har sålts för den senaste tiden. Det ger en bra fingervisning på det prisläge som råder. Även om det är bra att ta reda på hur priserna ligger, bör man dock inte stirra sig blind på det utan man bör även titta på månadskostnaden om det handlar om en lägenhet.

  • Tips för en trendig trädgård
    Tips för en trendig trädgård
    Med våren kommer alltid nya trädgårdstrender och tips på inredning. Något som sticker ut för den här gången är färgen svart.
  • Trevligt med mysig uteplats
    Trevligt med mysig uteplats
    Något som är riktigt härligt att ha är en uteplats som man kan tillbringa mycket av sin lediga tid på.
  • Inred med en pool
    Inred med en pool
    Att gå i pooltankar är att gå i fantastiska tankar. Vissa människor drömmer om en pool i flera år innan de slår till.

Noggrann på visningen

När det väl är dags för visning bör man även här vara extrem noggrann och påläst. Det bästa är att testa allt i bostaden för att ta reda på om något är trasigt. Även att fråga mäklaren om renoveringar är bra. Man bör dock inte låta sig skrämmas ifall något inte ser ut som man vill, det går faktiskt att ändra det mesta så länge läget och planlösningen är bra.